Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması
Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; misil adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında temel olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın eminği müstelzim herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin daha yüce olduğu alanlarda da tercih edilir.
Umumi amacı insanoğluın binayı pert gıyaben bırakma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri vaziyet alır.
Bu kapılar taban olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan başlamak üzere iki gruba ayrılır.
Temel kattaki dükkân ve benzeri yerlerde can adetsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama oluşturulan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, bina dışına yekta çıkış yerinde ikrar edilir.
Yangın bapsı nedir ve ne anlayışe yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini getirmek sinein Yangın Kapısı Fiyatları kullanılan bir bapdır.
Her yangın merdiveninin her iki yüzında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir.
Yangın merdiveni imalatında behemehâl her katta, kendi kendine kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.
Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak sağlar. Yangın bapları ekseriya otomatik olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kadar müstacel durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.
Zihinsel özürlü, mevkuf veya ıslah edilenlerin çitndığı, salahiyetli mensubu kesiksiz yer başlangıcında olan ve yangın veya diğer ivedili durumlarda kullanıcıları nakledecek yerinde imkânları kâin yerlerde kilit kullanılmasına cevaz verilir.
Sonunda imalattan kullanıma denli geçen sürecin sonucunda insanoğluı katkısızlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış evet.
Özellikle santimantal ve maliyetli materyallerin evetğu odaların kapılarının kesin yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.
Bir binada yahut yapı beknda, kaçış yolu olarak bakım veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ulama-3/B ve Munzam-3/C’bile belirtilen sürelere şayeste olması mecburidir.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.